Campertips voor beginners

Er ooit al aan gedacht een camper te huren, een camper reis te maken? Zeker doen! Zodra je in de camper stapt begint je vakantie. Alle zorgen verdwijnen onmiddellijk als sneeuw voor de zon. Interesse in wat campertips voor beginners, lees dan zeker verder en volg onze blog.

Gaan en staan waar en wanneer je maar wil. Bij het huren van onze CamperSMILE luxe camper is bovendien alle comfort aanwezig. Je boet niet in aan luxe en vertrekt als het ware met je eigen huis op wielen. Inclusief separaat toilet en douche. Toch nog schrik? Bekijk ons CamperSMILE filmpje of maak vrijblijvend een afspraak voor een inkijkmoment. 

Ondertussen helpen we je alvast graag op weg met onderstaande camper ervaringen en handige camper tips

Camper ervaringen

Nog geen enkele camper ervaring, geen enkel probleem. Bij CamperSMILE zorgen we voor een instapklare all-in luxe camper. We maken het u graag zo makkelijk mogelijk. Zo voorzien we een uitgebreide uitleg voor vertrek, duidelijke identificatiestickers binnenin, een instructieboekje en een checklists. Handig toch! Ook een specifiek rijbewijs is niet nodig. Een gewoon rijbewijs volstaat. Ontdek onze diverse formules en lees alvast onze handige camper tips.

camper tips voor beginners

Handige campertips

Vergeet telkens bij vertrek niet de elektriciteit af te koppelen, de gas dicht te draaien, de frigo en kasten te vergrendelen,… Heel wat zaken om aan te denken zul je zeggen, maar geen vrees! Bij CamperSMILE geven we je bij vertrek duidelijke toelichting. Camper ervaring is dus niet nodig.

  • Sluit de CamperSMILE all in luxe camper altijd goed af. Verplicht jezelf om telkens de deuren van de camper met je sleutel op slot te doen. Zo ben je zeker deze altijd bij je te hebben. Het buiten de camper meenemen van de reservesleutel is eveneens een goed idee.
  • Vergeet je pantoffels niet. Na een fikse wandeling in de natuur of binnen de stad kan het bijzonder aangenaam zijn je schoenen uit te trekken en je pantoffeltjes aan te doen. Vergeet deze dan ook niet mee te nemen.
  • Neem je favoriete DVD’s mee. Onze CamperSMILE luxe camper is uitgerust met een uitschuifbaar USB/DVD scherm. Neem dus zeker ook je favoriete films mee. Gedownload op USB of gewoon op DVD. Zelfs het aansluiten van je laptop behoort tot de mogelijkheden.
  • Hou je van muziek? Stel dan zeker op voorhand je playlist samen. Tijdens het rijden kun je via de voorziene DAB geluidsinstallatie je favoriete muziek aanhoren. Eens geparkeerd is er onze draadloze bluetooth CamperSMILE luidspreker die makkelijk geconnecteerd kan worden.
  • Loos nu en dan je vuil water. Dat scheelt in gewicht en dus in brandstofverbruik. Onze camper heeft een trekklep achter het rechter achterwiel, die trek je open als je netjes boven een put gemanoeuvreerd staat. Vergeet niet na het lozen de klep weer te sluiten, m.a.w naar binnen te duwen.
  • Bandenspanning. De band is een van de belangrijkste onderdelen van de all in luxe camper. Hij draagt sterk bij aan de verkeersveiligheid, de rijstabiliteit en het rijcomfort. . Bij onze camper is de bandenspanning ingesteld op min. 4,3 en max. 4,5 bar vooraan en op min. 4,5 en max 4,8 achteraan.
  • Waar overnachten? Ook hier geen zorgen. Afhankelijk van de gekozen formule helpen we je van uit CamperSMILE graag met het zoeken van camperplaatsen. Eveneens kunnen we je desgewenst een aantal camperroutes voorstellen. Voor het overige zijn er de sites campercontact en www.park4night.com die over verschillende landen heen een meer dan uitgebreid aanbod camperlocaties aanbiedt. Ook zijn er de sites motorhomes.go2.be en campers.startje.be alsook camper.expertpagina.be waar je algemeen nuttige informatie kan terugvinden.

Blijf op de hoogte

CamperSMILE nieuwsbrief

CamperSMILE

Voor je gaat...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuke acties & promo’s, (kampeer)tips en veel meer…
Chat met ons
1
💬 Hulp nodig?
Kunnen we je helpen?