Net zoals bij een traditionele woning bestaat ook bij een camper, mobilhome of campervan de kans op inbraak. Gelukkig kan er preventief heel veel gedaan worden. In deze blog “Hoe je camper, mobilhome veilig afsluiten” geven we je een aantal belangrijke tips die de kans op inbraak aanzienlijk verkleinen. En ja… ook hier begint alles met gezond verstand. 

ford camper
  • Laat je camper, mobilhome of campervan niet onbeheerd alleen achter. Op camperplaatsen is de sociale controle groot.
  • Probeer zo weinig mogelijk dure spullen mee te nemen, leg ze zeker niet in het zicht en sluit bij het verlaten van de camper alles goed af. Deuren, ramen, dakramen, berging!
  • Parkeer steeds op een goed zichtbare plaats. 
  • De claxon van je camper werkt ook als het contact uitstaat. Zie je of hoor je inbraakgeluiden, gebruik hem dan als alarm.
  • Zorg voor bijkomende veiligheidsloten, zowel binnen de cabine als ook op de voordeur en berging.
  • Neem in uw afwezigheid steeds uw boorddocumenten mee of bewaar ze op een veilige plaats.
  • Zorg er bij het doen van uw aankopen bij de supermarkt of andere winkels met grote parkeerplaatsen steeds voor dat één iemand in de camper blijft.
  • Draai de wielen in de richting van het voetpad of van de boord van de weg.
  • Laat bij het vallen van de avond steeds een licht branden.
  • Controleer, bij het gebruik van een afstandsbediening, steeds manueel of uw camper ook werkelijk op slot is. Het signaal kan namelijk bij het afsluiten worden verstoord.

Elke dief wil snel en ongezien te werk gaan. Hij zal dus steeds op zoek gaan naar de campers, mobilhomes en campervans die slecht of onvoldoende beschermd zijn en waar hij dus voldoende tijd – een diefstal duurt meestal maar enkele minuten – ongestoord te werk kan gaan. Met bovenstaande opsomming hopen we een aantal tips meegegeven te hebben die een eventuele inbraak kunnen verhinderen. Ook op de overheidssite besafe.be zijn een aantal preventietips terug te vinden om uw camper, mobilhome of campervan te beschermen tegen dieven. 

Wat bieden we vanuit CamperSMILE?

Bij CamperSMILE zijn onze campers ook op het vlak van veiligheid goed uitgerust. Zo is onze luxe camper uitgerust met o.a extra interne HeoSafe cabinesloten, extra externe veiligheidssloten en een minikluis. Vanzelfsprekend zijn we ook voldoende verzekerd. 

Waarom bij ons een camper huren?

Wij zijn een lokaal verhuurbedrijf van campers / mobilhomes en streven er naar campers voor jong en oud te verhuren. Zo heeft u bij ons de keuze tussen onze ietwat avontuurlijke campervan en onze compleet uitgeruste luxe camper. Bovenal onderscheiden we ons door onze hoge servicegraad, ons persoonlijk contact en ‘last but not least’ onze zorgvuldig uitgekiende, unieke, instapklare camperformules waarbij we u als klant maximaal, van A tot Z, ontzorgen en begeleiden.

Campervan huren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CamperSMILE

Voor je gaat...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuke acties & promo’s, (kampeer)tips en veel meer…
Chat met ons
1
💬 Hulp nodig?
Kunnen we je helpen?