Weekendje weg? En waarom niet eens met een mobilhome of camper? Goed idee, maar wat met de mogelijkheden naar eten? Wat kan en wat kan niet? Welke gerechten zijn makkelijk klaar te maken en welke ingrediënten zijn overal eenvoudig te verkrijgen? Kan ik bijvoorbeeld met de barbecue aan de slag? Waar haal ik inspiratie? In onze nieuwste blog “Luxe camper huren & camperfood” geven we jullie alvast een aantal ideetjes.

Camper huren : basisvoorzieningen

In één van onze vorige blogs hadden we het al over de mogelijkheid om met de camper op restaurant te gaan. We verwezen toen naar de campermeal.be -site. Maar wat als je er de voorkeur aan zou willen geven zelf te koken. Wat zijn dan de mogelijkheden en waar haal ik inspiratie? Hieronder alvast een korte opsomming van de diverse items die minimaal standaard in elke camper aanwezig zijn. 

  • kookfornuis met twee tot drie gasbekkens
  • frigo met of zonder vriesvak
  • stromend water, zowel voor warm als koud
  • afwasbak(je)
  • wat potten, pannen & bestek
luxe motorhome huren

Camper huren : zelf kokkerellen

Hou je ervan zelf te koken, dan kan dit vanzelfsprekend ook. Het “on the road” zijn valt immer perfect te combineren met het klaar maken van een overheerlijke maaltijd.  Binnen in de camper of buiten aan de gas-barbecue. Beide zijn mogelijk. De stijgende populariteit rond campers heeft er inmiddels voor gezorgd dat er ook rond camping- en campergerechten verschillende kookboeken geschreven werden. We sommen er drie op : 

  • ‘500 camping gerechten’ van Ali Ray, inclusief een handleiding voor het roosteren en grillen op houtskool, gas of open vuur
  • Het ‘Caravanity Camping Kookboek’ van Femke Creemers, een overzicht van simpel, snelle & lekkere gerechten
  • ‘Camperfood & fijne plekken’ van Els Sirejacob & Bram Debaenst, in dit boek brengen beide hun gedeelde passies samen. Het eindresultaat is een ode aan het vrije leven ‘on the road’ en aan puur en lekker eten. Ongecompliceerde bereidingen die barsten van smaak.

Waarom kiezen voor CamperSMILE?

Bij CamperSMILE bieden we u een compleet uitgeruste camper. Zeer zeker ook naar koken toe. Van champagneglas tot tappasplankje, van flessenkoeler tot wokpan, van ruime frigo met diepvries tot wijnrek. Op vandaag bieden we drie instapklare formules aan. Telkens gaan we voor een unieke buitengewone beleving. Hierbij zorgen we voor een compleet uitgeruste camper waarbij ook alle opties zorgvuldig gekozen werden om jullie een zorgeloze vakantie of weekendje weg te bezorgen. Ontdek onze all-in prijzen of contacteer ons vrijblijvend.

CamperSMILE

Voor je gaat...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuke acties & promo’s, (kampeer)tips en veel meer…
Chat met ons
1
💬 Hulp nodig?
Kunnen we je helpen?