Camper

Tip 1 : Overnachten met de camper

“Met de camper weg : vijf uiterst handige tips”. We starten met het overnachten met de camper. In principe mag je in België, tenzij anders aangeduid, overal overnachten. Wel mag het niet op kamperen lijken. Er mogen m.a.w geen tafels, stoelen en dergelijke buiten staan. Een overzicht van camper-plaatsen binnen België is o.a. terug te vinden op de sites van campercontact.com en park4night.com. Beiden hebben ook een app die gedownload kan worden.

Tip 2 : Achteruitrijden met de camper

Hoewel je enerzijds over zijspiegels beschikt en anderzijds de meeste campers uitgerust zijn met een achteruitrijcamera is het voor het achteruitrijden met een camper steeds raadzaam iemand te hebben die je kan begeleiden en instructies geven. Belangrijk hierbij is voor een vlotte communicatie te zorgen tussen chauffeur en begeleider alsook er op te letten dat er een goed visueel contact is via de zijspiegels.

Tip 3 : Laden van de camper

Bij de meeste campers, mobilhomes is de Maximaal Toegelaten Massa (MTM) vastgesteld op 3500 kg. Tot 3500 kg volstaat een rijbewijs B. Zodra de MTM hoger is dan 3.500 kg is een rijbewijs C vereist. Het nuttig laadvermogen is de hoeveelheid bagage die je mag meenemen. De formule is dus de volgende : MTM – rijklare massa = het nuttig laadvermogen. Hierbij verschilt de rijklare massa van camper tot camper. Bij de massa van de motorhome, camper dienen immers alle opties en accessoires te worden opgeteld. Goed om weten is dat bij de rijklare massa wel al een bestuurder 75 kg, een 90% gevulde benzinetank en 90% gevulde watertank gerekend zijn. Bij een te zwaar geladen camper kan dus het slechts gedeeltelijk vullen van de watertank al heel wat gewicht besparen.

Tip 4 : Afmetingen van de camper

T.a.v een gewone personenwagen is het steeds verstandig de afmetingen van de camper te kennen. Een handige tip hierbij is ze ergens goed zichtbaar in de omgeving van het dashboard te kleven. Zo weet je telkens onmiddellijk welke de exacte afmetingen zijn. Uiterst handig om bijvoorbeeld te weten of je al dan niet onder een kleine brug kan.

Tip 5 : Checklist van de camper

Is de elektriciteit losgekoppeld, zijn de ramen en dakramen dicht, is de gaskraan goed dichtgedraaid, zijn alle kasten vergrendeld, is de luifel goed dichtgedraaid…? Alvorens opnieuw te kunnen vertrekken met de camper zijn er best wel wat zaken die gecontroleerd dienen te worden. Uiterst handig hierbij is een korte checklist. Zo ben je er zeker van in alle veiligheid verder te kunnen reizen.

fietsendrager camper elektrische fietsen

Waarom kiezen voor CamperSMILE?

Geïnspireerd door onze blog “Met de camper weg : 5 uiterst handige tips”? Interesse in meer? Bij CamperSMILE bieden we u diverse instapklare formules. Telkens gaan we voor een unieke buitengewone beleving waarbij inspiratie, tips en advies centraal staan. Voor vertrek geven we een uitgebreide uitleg, de afmetingen van de camper zijn duidelijk zichtbaar geafficheerd, een checklist geven we mee…Zalig genieten in alle luxe en vrijheid is de ervaring die we onze klanten willen bieden. Enjoy the ride.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CamperSMILE

Voor je gaat...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuke acties & promo’s, (kampeer)tips en veel meer…
Chat met ons
1
💬 Hulp nodig?
Kunnen we je helpen?