Veilig met de camper op reis. We hunkeren allen naar vakantie. Een weekendje weg, midweek of reisvakantie kan toch zo een deugd doen. Maar hoe kun je in deze onzekere tijden nog veilig op reis? Meer en meer vakantiebestemmingen op de Europese corona kaart kleuren immers rood.  

Op weg met een luxe camper of campervan

Helaas kleurt de Europese corana kaart opnieuw meer en meer rood. Tijdens de huidige wereldwijde pandemie vrezen we opnieuw de verdere verspreiding van het coranavirus. Evenzeer vrezen we voor al zijn varianten. Hoe kunnen we dan toch nog veilig op reis vertrekken? De viroloog Marc Van Ranst verkondigde eerder al dat reizen met de camper de meest veilige en meest verantwoorde manier van op vakantie gaan is. Je blijft immers in je bubbel en je beschikt over een soort van eigen huis op wielen waarin heel wat comfort aanwezig is. Koken, douchen, fietsen, slapen, naar het toilet gaan…Alles kan! Bovendien bieden de meeste campers standaard al een heel ruim basispakket aan comfort.

Is het reizen met een camper duurzaam?

Nieuwe campers zijn een stuk milieuvriendelijker dan oude. Zo bijvoorbeeld zijn diesel modellen vandaag de dag allen uitgerust met adblue. Naast de technologische evoluties en de terecht steeds strengere normeringen is het huren van een luxe camper of campervan ook goed voor het verminderen van de totale productie. Het produceren van campers terwijl ze veelal 10 à 11 maanden per jaar stilstaan is weinig zinvol. Een camper huren is dus zeker duurzaam. Ook wordt op deze manier actief bijgedragen aan de 17 Unesco Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. De deeleconomie in het algemeen en het delen van campers in het bijzonder is dus nog lang zo gek nog niet.
Camper huren

Waarop letten bij het huren van een camper?

Heel wat partijen bieden op de dag van vandaag een camper aan. Alvorens finaal met iemand in zee te gaan is het steeds verstandig een aantal vragen te stellen. Hieronder alvast een aantal vraagjes die jullie ongetwijfeld op weg helpen.

 

  • Volstaat een rijbewijs B?
  • Wanneer mag ik de camper komen ophalen en wanneer dien ik hem terug te bezorgen?

  • Ben ik voldoende verzekerd?

  • Kan ik optioneel fietsen huren?

  • Is er een vlotte bereikbaarheid bij eventuele vragen tijdens mijn reis?

  • Kan de frigo op voorhand gevuld worden?

  • Kunnen er tripsuggesties meegegeven worden?

  • Krijg ik op voorhand een grondige uitleg?

  • Wat is er binnen de camper standaard allemaal aanwezig…

 
Interesse naar meer mogelijke vragen? Heel wat sites beschikken eveneens over een Frequented Ask Questions (FAQ) rubriek.

Waarom kiezen voor CamperSMILE?

Ga veilig met de camper op reis. Kies voor CamperSMILE. Als ervaren camperreizigers weten we als geen ander hoe leuk het is om er op uit te trekken met een “huis” op wielen. “Enjoy the ride” is bij ons dan ook veel meer dan een loze kreet. Het is onze belofte aan jullie wanneer je onze luxe camper of campervan huurt. Twee campers waarin je niets tekort komt en waarmee je de mooiste plekjes in binnen- en buitenland kan verkennen. Wat onze campers jullie nog meer te bieden hebben? Ontdek het hieronder.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CamperSMILE

Voor je gaat...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuke acties & promo’s, (kampeer)tips en veel meer…
Chat met ons
1
💬 Hulp nodig?
Kunnen we je helpen?