Veelal kiezen mensen er voor om enkel vanaf de prille lente een campertrip te maken. Enerzijds begrijpelijk, de kans op mooi weer is dan een stuk groter, anderzijds bijzonder jammer. Een campertrip in de winter heeft immers ook heel wat moois te bieden. In deze blog hebben we het over onze campertrip naar Luxemburg, meer bepaald naar Berdorf. Een weekend genieten van de pracht en praal in de natuur, een fikse wandeling maken en een frisse neus ophalen.

Overnachten in de camper

Om goed uitgerust onze activiteit te kunnen aanvatten, de vrijdagavond reeds vertrokken. Vanuit Jabbeke is Berdorf ongeveer 3,5 uur rijden. De camperplaats hadden we op voorhand uitgezocht. Nabij de camping Martbusch is er de mogelijkheid om voor 72 uur een ‘Quick Stop’ te maken. Er zijn 9 prachtige camperplaatsen.  

 

Allen gelegen tussen de camping en een bistro/restaurant. Net ernaast heb je het bureau van toerisme waar je terecht kan voor allerhande informatie. Tot slot is er eveneens een uiterst verzorgd openbaar toilet waar je gratis gebruik kan van maken. Zich registreren doe je aan de camping. Kostprijs voor één nacht (februari 2022) 12€, elektriciteit inbegrepen.

De camper als vertrek- & eindpunt

Onze CamperSMILE CamperVAN biedt de mogelijkheid om vier personen te slaap te leggen. Een zeer comfortabel ruim dubbelbed komt te voorschijn onder het hefdak. Als de eettafel weg klapt kan er ook beneden met 2 geslapen worden in een dubbelbed. Bij het opstaan wordt bovenstaand avondritueel dan in omgekeerde volgorde uitgevoerd. Een heerlijk kopje versie koffie, wat fruitsap en een lekker stokbrood… Meer is er niet nodig om de innerlijke mens te versterken. 

Vervolgens wandelschoenen en outfit aan en klaar voor het avontuur. Op het programma stond de Berdorf Teufelsinsel, een tocht van 11,4 km met een stijging van 331 m en een moeilijkheidsgraad van acht op tien. Spectaculaire rotsen, wandelen door rotsspleten, door bossen, valleien en langs kleine waterstroompjes. Een fantastische tocht die voor een stuk ook deel uitmaakt van de Mullerthal trail. Een bijzonder mooi traject in Klein Zwitserland, een streling voor het oog, volop al wandelend genieten!

Camperverhuur wandeltochten

Ook met de camper weg?

Wij zijn een regionaal verhuurbedrijf van campers / mobilhomes en streven er naar campers voor jong en oud te verhuren. Zo kunt u bij ons terecht voor het huren van onze ietwat avontuurlijke CamperVAN. Bovenal onderscheiden we ons door onze hoge servicegraad, ons persoonlijk contact en ‘last but not least’ onze zorgvuldig uitgekiende, unieke, instapklare camperformules.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CamperSMILE

Voor je gaat...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuke acties & promo’s, (kampeer)tips en veel meer…
Chat met ons
1
💬 Hulp nodig?
Kunnen we je helpen?