Als echtgenote en moeder van reeds volwassen kinderen ben ik dagdagelijks druk in de weer. Nu en dan onthaasten om mijn energiepijl op te laden is dan ook een must. Om er dit jaar eventjes helemaal uit te zijn werd binnen het gezin beslist om een drieweekse campertrip Noorwegen in te plannen. In deze blog lees je mijn persoonlijke bevindingen. Heel veel leesplezier!

Camper & Natuur 

Het camperland Noorwegen heeft mij als natuurliefhebber blij verrast en dit vooral op plaatsen waar ik het niet had verwacht. We klommen op via het oosten, langs Oslo tot in Andelsnes, en keerden terug via de fjorden en Bergen in het westen. Eén ding is zeker, in Noorwegen dien je de tijd te nemen (en te hebben) om de prachtige ongerepte natuur te bewonderen. Zeker doen, want telkens een streling voor het oog. De mooiste plekjes ontdek je trouwens via het ‘hiken’, de Noorse nationale sport.  Wil je je met de wagen verplaatsen langs de E-wegen dan moet je minimaal rekenen dat je over 100km 100min doet, met de camper is dit dus nog iets langer. Neem je een afslag om de natuur in te trekken dan haal je geen 40km/u .

Campersmile - Noorwegen

Maar juist deze zijwegen naar en door natuurparken en -gebieden zijn wat mij betreft het allermooist :

Soms moet je tegen betaling eerst de slagbomen door maar wat je ervoor terugkrijgt is een onbeschrijfelijke mooie natuur! Ook de zuidkust van Noorwegen is fantastisch mooi. Achter iedere bocht en berg schuilt een ander tafereel.  Over een afstand van 100km heb je er, meer dan in het noorden zeer afwisselende landschappen. Een voordeel van de vele regen en het doorgaans frisser weertje zijn de prachtige wildboeketten langs bijna alle wegen. Zelf in pitje zomer geen verdorde bermen en landschappen maar steeds de meest kleurrijke schilderachtige bloemenvelden. 

 

Camper & Steden 

Als je enkel van de natuur houdt valt Oslo misschien wat tegen, maar Vigelandpark en de opera zijn zeer zeker meer dan de moeite waard. Bergen als stad kon me helemaal bekoren, al moet je het regenweer er soms bijnemen, zeker aan de westkust. Vanop de camperplaats in Slettenbakken neem je eenvoudig en vlot de tram richting centrum. Maar misschien zat het enthousiasme van onze gids, ons eigen dochter die er 6 maanden op Erasmus zat, ook voor iets tussen. In Bergen kun je heel snel vanuit de stad één van de 7 bergen op voor een prachtig uitzicht over de weidse verre omgeving. Sommige zelfs met trein of kabelbaan.  Bij 17gr wandel je als Belg gegarandeerd in T-shirt de berg op en af, bij 20gr is het hoogzomer en strandweer…Sowieso kun je zoals echte noren ieder berg al ‘hikend’ op. Zeer zeker bij zonsondergang een echte aanrader!

 

Campertips Noorwegen

De noren zijn zot(sportief), jong en oud, ze lopen de bergop en -af alsof het vlak is, leggen enorm steile wandelpaden aan. Trappen met dubbele opstaphoogte zijn er bijna standaard, ze springen in het ijskoude zee- of bergwater en wachten hiervoor niet op zonnige weer of meer dan 18gr buitentemperatuur. Met de regen moet je wat geluk hebben. Laat je echter zeker niet afschrikken. Hou rekening met het populaire gezegde : “Slecht weer bestaat niet, enkel slechte kledij.” Een goede regenjas mag dus in de reiskoffer zeker niet ontbreken. Neem ook voldoende warme kledij mee, zelfs een muts en handschoenen kunnen zelfs in juli en augustus bij het beklimmen van hoge bergen deugddoend zijn.

 

Cashgeld laat je best thuis, je kunt het bijna nooit gebruiken. Zelf het openbaar toilet betaal je met je bankkaart. Veel interessanter is het om je kaartlezer van je kredietkaart mee te nemen. Online betalingen moeten hier steeds met pincode bevestigd worden en dit lukt veelal niet gewoon via je bank App op je gsm. Tot slot nog eventjes meegeven dat Noorwegen niet altijd bijzonder goedkoop is en ook niet onmiddellijk naast de deur ligt. Maar de vele pluspunten compenseren ruimschoots deze minpuntjes. Kortom, ik heb met volle teugen genoten van deze campertrip Noorwegen. Een absolute aanrader voor zij die van de natuur houden.

Noorwegen

Waarom kiezen voor CamperSMILE?

Vanuit CamperSMILE is het onze bedoeling éénieder met een glimlach zien terug te keren. Dat is de belofte die we van CamperSMILE uit wensen waar te maken. De recent aangekochte, CamperSMILE luxe camper uitgerust met talrijke opties staat garant voor maximaal comfort. Gedurende het jaar bieden we onze klanten drie verschillende formules aan. In de zomer hebben we ons zomeraanbod. Ongeacht de gekozen formule, garanderen we je een heerlijke trip! 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CamperSMILE

Voor je gaat...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuke acties & promo’s, (kampeer)tips en veel meer…
Chat met ons
1
💬 Hulp nodig?
Kunnen we je helpen?