Camper Ardennen

Eén november. Verlof! Joepie, eindelijk een verlengd weekend en bovenal, alle kinderen thuis. Hadden hier lang op voorhand naar uitgekeken  en waren vastberaden er een mooi camperweekend van te maken. Enkel het weer kon nog spelbreker zijn. Gelukkig is met de camper reizen, in alle vrijheid genieten. Je kan immers gaan en staan waar je wil. Na het consulteren van diverse weerapps waaronder ook onze favoriet en meest populaire app, de buienradar, gekeken waar de meeste kans op mooi weer was. Wat bleek? Hadden blijkbaar de meeste kans op zon in de Ardennen. Onze beslissing was dan ook snel genomen. We gingen met de camper naar de Ardennen.   

Luxe camper Huren

Camper overnachting : Lacs de l’Eau d’Heure

Vertrekken deden we vanuit Jabbeke. Onze eerste stopplaats : “Les Lacs de l’Eau d’Heure”, kunstmatig aangelegde meren, ontstaan in de jaren 70, op het stroomverloop van de Eau d’heure. Een prachtige plaats die we ook binnen onze tripsuggesties aanbieden. Zeventig kilometer oevers met enorm veel mogelijkheden voor fietsers en wandelaars. Een wist-je-datje : bij het huren van onze instapklare CamperSMILE luxe camper zijn vanaf onze PLUS-formule ook twee elektrische fietsen in de prijs inbegrepen. Tegen de avond aangekomen en onze camper met zicht op de lac op de parking Barrage de la Plate Taille gezet. Daarna, hoe kan het ook anders, aperitief met Chimay – bijzonder lekker -, avondeten en quality time met het gezin. Helaas nipt verloren met het gezelschapsspel 30 seconds.  
 

Camper herfstwandeling : Fondry des Chiens

De volgende ochtend vertrokken naar Nismes. Onze camper geparkeerd op de betalende camperplaats nabij de kerk en de watermolen, rue Longue. De wandeling is goed bewegwijzerd en vertrekt vanuit het kasteelpark ‘Les jardins d’O’. Als je enkel de ‘Fondry’ wil zien, dan is de afstand 3km. Wil je ook de ‘La Roche aux Falcons’ zien dan komt er een 4 tal km bij. De wandeling is een absolute aanrader. Het is volop genieten van alle fauna en flora alsook de indrukwekkende kalksteenrotsen. Le Fondry des Chiens is een gigantische, ravijnachtige zinkput met uitstekende grillige rotspartijen in de Viroinvallei. Ongetwijfeld is de wandeling ook in andere seizoenen de moeite waard maar de fantastische kleurenpracht die de natuur ons in deze periode wist te bieden kunnen we enkel maar omschrijven als een streling voor het oog. Wij waren alvast grote fan. Na de wandeling zelfs buiten op een zonnige terras nog iets kunnen drinken. Fotootje gestuurd via de familie whatsapp en wat bleek? Wij in het mooie weer buiten op terras terwijl het aan de kust volop aan het regenen was. Dag 2 was dus zeker ook geslaagd. Dag 3 opnieuw gaan wandelen maar dan in de regio “La ville des Roeulx”. Meer hierover in onze volgend blog.

Interesse in het huren van een camper?

Wij zijn een regionaal verhuurbedrijf van campers / mobilhomes en streven er naar campers voor jong en oud te verhuren. Zo heeft u bij ons de keuze tussen onze ietwat avontuurlijke campervan en onze compleet uitgeruste luxe camper. Bovenal onderscheiden we ons door onze hoge servicegraad, ons persoonlijk contact en ‘last but not least’ onze zorgvuldig uitgekiende, unieke, instapklare camperformules.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CamperSMILE

Voor je gaat...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuke acties & promo’s, (kampeer)tips en veel meer…
Chat met ons
1
💬 Hulp nodig?
Kunnen we je helpen?