Op zoek naar een originele manier om er eventjes op uit te trekken? Het huren van een instapklare camper biedt heel wat mogelijkheden. Zowel voor jong als oud. Bovendien is het zeker niet altijd nodig ver te rijden. Ook dichtbij zijn heel wat pareltjes te ontdekken waarbij natuur & cultuur perfect combineerbaar zijn. Zeer zeker ook als je voor je “weekendje weg met de camper” optioneel over twee e-bikes kunt beschikken. In deze blog beschrijven we de trip door Vlaanderen die Ewout & Aster met de CamperSMILE campervan in december 2021 maakten.

Ontwaken te Anzegem

Ontwaken te Anzegem. Na de nacht doorgebracht te hebben op de vrij rustig en in het groen gelegen camperplaats, Tiegemberg 14, was het na het nemen van het ontbijt tijd voor een fikse wandeling. Wandelschoenen aangetrokken, rugzakje gevuld en goedgemutst en welgeluimd aan de wandelroute – door de velden rond de Tiegemberg – van 9,45 km begonnen. Gezien ook de zon straalde, was het dubbel & dik genieten. Vertrekken doe je op de parking rechtover het Sint-Arnoldus park, op de Tiegemberg. De route is, via GSM, goed bewegwijzerd en je passeert er ook het Lijsternest, de verblijfplaats waar Stijn Streuvels (pseudoniem van Frank Lateur, 1871-1969), gekend van o.a De Vlaschaard, meer dan 60 jaar leefde en werkte. Het Lijsternest is nu het Provinciaal museum Stijn Streuvels. Wat opzoekingswerk leert ons dat de studeerkamer een indrukwekkende bibliotheek bevat en de woon- en werkkamer nog steeds uitgerust is met het originele meubilair. Het museum is te bezoeken tussen 1 april & eind september.

Campertrip Vlaanderen 2021
Camperweekend Zoersel

Fietsen rond Zoersel 

Camperplaats : ’t Zwarthof. Eveneens een rustige camperplaats. Tijd om de e-bikes met lage instap uit te proberen. Eerste stopplaats : de Zoerselbossen en het prachtige Zoerselhof. Het Zoerselhof werd opgericht in 1790 als abtshof van de paters Cisterciënzers. Alvorens het uiteindelijk een kasteel werd heeft het een zeer gevarieerd bestaan gekend. Zo was het onder andere een verblijfplaats voor Antwerpse kinderen, een pension, een hotel-restaurant en uiteindelijk een kasteel. Leuk om weten is dat het Zoerselhof aan de kant van de oprijlaan een Franse tuin heeft en aan de achterzijde een Engelse tuin. Ook werd de voorgevel de achtergevel. In 1989 liet Ivo Van Vaerenbergh het gebouw en het domein van 18ha groot volledig in zijn oorspronkelijke staat restaureren. Een niet te missen stop om de innerlijke mens te versterken is ‘Het Boshuisje’, een gezellige oude herberg in het groen waar je zowel terecht kan voor een fikse pint, een pannenkoek of warme maaltijd. Het Boshuisje zou eveneens de plaats zijn waar de Loteling – in de jaren 70 verfilmd met Jan Decleir in de hoofdrol – zijn verhaal zou verteld hebben aan Hendrik Conscience, de man die zijn volk leerde lezen.

Sightseeing & Cultuur te Antwerpen

Volgende stop Wijnegem. Handig aan een campervan is dat deze net als een gewone auto overal eenvoudig geparkeerd kan worden. Vanuit Wijnegem met de e-bikes wat cultuur gaan opsnuiven & sightseeing gaan doen te Antwerpen. Vertrekkende vanuit Wijnegem geraak je probleemloos met de fiets in het centrum van Antwerpen. Eerst het Plantin-Moretus museum bezocht. Christoffel Plantin & zijn schoonzoon Jan Moretus waren de eerste drukkers op industriële schaal. Prachtig museum, het is dan ook Unesco-werelderfgoed, waar je onder andere hun huis en werkplek kunt aanschouwen. Je maakt er kennis met de geschiedenis van het boek, je vindt er de oudste drukpersen, schilderijen van Rubens en nog zoveel meer. Na een snelle hap vervolgens met de fiets naar de Sint-Annatunnel gefietst. De Sint-Annatunnel werd  in 1933 geopend. Zowel op linker- als rechteroever is het mogelijk de tunnel te betreden via de authentieke houten roltrappen. Toen ter tijd bij de opening een waar unicum. Vervolgens langs de Schelde, langs Het Steen door de binnenstad tot aan het station Antwerpen-centraal, één van de mooiste stations ter wereld, gereden. Tot slot terug richting camper gefietst.    

 

 
Campertrip Antwerpen
Campertrip met de fiets

Fietstocht dwars door de boomtoppen 

De vorige dag nog vanuit Wijnegem vertrokken naar Kelchterhoef, rustig gelegen parking midden in de natuur. Vroeg uit de veren en na een heerlijk ontbijt vertrokken naar het Pijnven in Hechtel-Eksel. Fietsen dwars door de boomtoppen van Bosland is een unieke beleving waarbij je door het nemen van een dubbele cirkel naar de kruinen van de bomen fietst. De dubbele cirkel, zijnde de fietsbrug, heeft een doorsnede van 100 meter en is maar liefst 700 meter lang. Op dit fietspad bevindt je je letterlijk en figuurlijk in hogere sferen. Via knooppunten kun je verschillende afstanden kiezen. Wij kozen voor de 61 km. Een compleet overzicht met eveneens de mogelijkheid tot het downloaden van de route in verschillende bestandsformaten alsook nog andere eventuele bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de grootste Duitse Militaire begraafplaats (buiten Duitsland) kun je hier vinden. 
Als tussenstop ook nog iets gedronken in De Lou te Overpelt, een koffiebranderij/horecazaak waar ambacht, kwaliteit en gezelligheid kernwoorden zijn alsook waar ze overheerlijke warme appelsap hebben. Een prachtig slotstuk voor ons “Weekendje weg met de camper”.

 

Interesse in het huren van een camper?

Ook zin in een ‘Weekendje weg met de camper’? We zijn een regionaal verhuurbedrijf van campers / mobilhomes en streven er naar campers voor jong en oud te verhuren. Zo heeft u bij ons de keuze tussen onze ietwat avontuurlijke campervan en onze compleet uitgeruste luxe camper. Beide kunnen optioneel van e-bikes voorzien worden. Bovenal onderscheiden we ons door onze hoge servicegraad, ons persoonlijk contact en ‘last but not least’ onze zorgvuldig uitgekiende, unieke, instapklare camperformules.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CamperSMILE

Voor je gaat...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuke acties & promo’s, (kampeer)tips en veel meer…
Chat met ons
1
💬 Hulp nodig?
Kunnen we je helpen?